Det perfekte glas kakao

Da jeg gik i folkeskole havde jeg et kakaomisbrug

Ikke at jeg gik og drak Mathilde eller Cocio hele tiden og blev kaldt Choko-drengen eller sådan noget, det var mere i det stille, indenfor hjemmets fire vægge.

Hver dag kørte jeg direkte hjem fra skole eller klub, lavede mig et stort glas kakao, skar tre tykke skiver franskbrød, af den uinspirerede lyse slags uden kerner og birkes (det krummer så’n), og lagde jeg mig på sovesofaen og læste Anders And-blade. Og om aftenen gentogedes ritualet.

Gennem årene udviklede jeg en nærmest religiøs opskrift på det perfekte glas kakao. Jeg var forskellige mærker igennem, men heldigvis var min mor af spareskolen, så jeg fandt mit pulvermærke, da hun hjembragte Schovit fra Aldi.

 

 

Opskrift på mit perfekte glas kakao:

Schovit kakaopulver en masse

1 L mælk

1 stort glas (det er vigtigt, at det er stort)

1 lang ske

 

Fyld glasset ca. 70% med kakaopulver

Hæld forsigtigt mælk i til toppen

Husk ikke at røre rundt!

Schovit har den glimrende egenskab, at mælken blander sig med pulveret, som samler sig i en tyk chokolademasse på bunden. Med andre mærker samler mælken sig om pulveret, og når man tager en skefuld i munden springer boblen, så man bliver helt tør af pulver i munden. Men ikke Schovit.

Nu er det bare at gribe skeen og spise løs, indtil der ikke er mere chokolademasse at få på skeen.

Rør rundt og tag en stor tår af kakaoen.

Derefter hældes mælk til toppen og der røres rundt.

Du har nu mit perfekte glas kakao.

 

Når jeg stod i køkkenet og lavede kakao, blev jeg ret hurtigt træt af, at skulle hen til radioen og skifte kanal hver gang der kom dårlig musik, det ødelagde min zen, så jeg besluttede at lave et kakao-mix-bånd.

Jeg var på det tidspunkt meget glad for denne her:

 

 

Og denne her:

 

 

Så mit kakao-mix-bånd blev 45 minutter med skiftevis den ene og den anden.

Det var gyldne tider, men min far blev med tiden mistænksom. Han mente, at så lang tid kunne det da ikke tage at lave et glas kakao, og han stillede sig undrende over for, hvordan jeg kunne bruge 800 g. kakaopulver om ugen.

Efterfølgende blev det en sport at komme i køkkenet på tidspunkter min far ikke var der eller stå og skjule mit misbrug, hvis han sad der og holdt øje. Heldigvis var jeg mors dreng, og da hun stod for indkøb og budgetter, så vedblev vi altid at have Schovit i huset, selv efter jeg var flyttet hjemmefra.

Som det fremgår har Kakao og Beastie Boys en særlig plads i mit hjerte, og der findes næsten ikke et tidspunkt hvor jeg ikke lige kan snuppe en omgang. Det er ligesådan med jazz.

Beastie Boys har selvfølgelig også samplet noget jazz, så hold ørene åbne, for nu skal I gætte.

Hvem sampler de i dette nummer?

 

Skriv svaret i kommentarfeltet og få mad props for din musikviden.

God lørdag.

Reklamer
Dette indlæg blev udgivet i Quiz, Video og tagget , , , , . Bogmærk permalinket.

2 svar til Det perfekte glas kakao

  1. Kalle siger:

    Root Down (and get it) af Jimmy Smith.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s